Skip to main content
BLOG

Het laatste nieuws
Van Wakecup

Brussel-stad houdt zijn festivals plasticvrij

Vanaf 2020 zal het op alle evenementen – van schoolfeesten tot grote festivals – verboden zijn om drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes.

Brussel is al een stapje voor op de rest, en verbiedt vanaf juli van dit jaar al een verbod op “single-use-plastics” op evenementen. Brussel wil daarmee dé pionier zijn op het vlak van zero waste. Plastic borden, bekers, rietjes, schaaltjes en bakjes behoren tot het verleden. Duurzame alternatieven, zoals herbruikbare bekers, borden van suikerriet, kartonnen borden en rietjes zullen worden aangeboden op alle stadsevenementen.

Er is ook een lijst van producten die best “zo weinig mogelijk” verspreid worden. Het gaat om plastic flessen, plastic kabelbinders, voorverpakte producten,… Deze kunnen probleemloos worden vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

Brussel
Brussel plasticvrij

Het juiste product voor jouw evenement

De beste champagne in een wergwerpbeker voor bier? Nee, bedankt. Bezoekers komen naar jouw evenement voor de unieke totaalbeleving. Bier, bubbels, cocktails, frisdrank of wijn: wat je ook serveert, wij helpen je met de passende herbruikbare beker.
Wakecup logo

Contact

Roddam 71
2880 Bornem 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+32 (0)477 08 16 13

Volg ons


Copyright © wakecup.be | Privacy policy

Website by it’s me